Flåredskap
Tailsplitter
Pris: 75,- (inkl. mva)
Et lite hendig redskap som åpner halen etter at du har trukket ut halebeinet med Tailstripperen. Før forsiktig den spisse enden inn i halen, og trekk den nedover til enden.
Tailstripperen er også ypperlig til å åpne fisk med.


Tailstripper
Pris: 60,- (inkl. mva)

Et meget hendig hjelpemiddel, som du vil ha glede av i mange år. Brukes for å frigjøre halebeinet av rev, mår og mink fra halen. Flå rundt halen innerst ved halerota og legg halebeinet i ønsket forsenkning på tailstripperen. Lukk den så igjen og trekk tailstripperen forsiktig mot deg til hele halebeinet er frigjort.

 


Flåbom for rev, grevling, mink og mår
Pris: 260,- (inkl. mva)

Juserbar flåbom for rev, grevling, mink og mår. Flåbommen henges i taket og dyret festes med bakbeina på hver av de to krokene. På denne måten blir flåingen gjort mye enklere. En stor skrue løses opp og flåbommen trekkes ut eller inn etter ønske. Flåbommen er laget av galvanisert stål. Meget solid utførelse.
Vekt: 120 g.

Tanestift
Pris: 125,- (inkl. mva)

Solide tanestifter med aluminiumshode. Tanestifter brukes for å sette skinnet opp på taner. slik at det får en riktig fasong under tørking. Leveres i esker på 100 stk.

 


Flåkniv spiss (for mindre dyr)
Pris: 212,- (inkl. mva)

Denne flåkniven er spesiallaget for flåing av f.eks. hodepartiet på bever og rev. Det korte bladet gjør at du har full kontroll hele tiden. Kniven er meget lett å sette opp etter at den er blitt sløv. Slipesystemet LANSKY egner seg meget godt. Manuelle og elektriske knivslipere fungerer også bra. Denne kniven er også ypperlig til å åpne dyr med når innvollene skal fjernes. Kniven leveres uten etui.

 


Flåkniv for bever
Pris: 263,- (inkl. mva)

Denne kniven er solgt i ti-tusenvis på det Nord-Amerikanske markedet. Kniven er meget behagelig å arbeide med og gjør en vanligvis tung jobb mye lettere. Kniven lar seg meget lett sette opp på nytt. Slipesystemet LANSKY egner seg meget godt. Manuelle og elektriske knivslipere fungerer også bra. En meget bra kniv til overkommelig pris. Leveres uten etui.

 


Pelskam
Pris: 182,- (inkl. mva)

Med denne pelskammen fjerner du lett fremmedlegemer som barnåler, kvist osv. fra dyrets pels. Det er meget viktig at rusk og rask fjernes før skinnet skrapes. Forblir de i pelsen, er det store muligheter for å få hull i pelsen under skraping. meget solid utførelse.

Skrapejern
Pris: 180,- (inkl. mva)

Med dette tohånds skrapejernet fjerner du fett og kjøttrester fra bever- og reveskinn uten større problemer. Skrapejernet er en dyd av nødvendighet for deg som skal tørke beverskinn på den tradisjonelle (runde) måten. Denne metoden forutsetter nemlig at alt som finnes av kjøtt og fett på skinnet er fjernet for å unngå surning og påfølgende håravfall.

 


Tane for bever
Pris: 303,- (inkl. mva)

Tanen er laget av ubehandlet 6 mm rundstål, og kan justeres ut/inn etter størrelsen på skinnene. Låseskrue låser tanen i ønsket diameter. Kan brukes for alle størrelser av beverskinn. Skinnet festes med kobberkroker som kan brukes igjen og igjen. 50 kroker følger hver tane.
Vekt: 600g.

Taner
Priser inkludert mva:
120,- (liten)
70,- (stor/brukt)
200,- (revetane)

Tanene er laget av furu og er ikke beahndlet på noen måte. Tanene sørger for at dine skinn får en fin fasong under tørking.
Hann-mink benytter samme tanestørrelse som stor mår. Mindre mår benytter tispe-mink taner.
Store taner for mår selges pent brukt.

 


Flåbenk for bever
Pris: 758,- (inkl. mva)

Sammenleggbar flåbenk for bever laget etter våre spesifikasjoner. Alle som har flådd bever vet at dette ikke er noen enkel oppgave. Det er svært viktig å ha en riktig arbeidsstilling pga. belastningen på ryggen. Flåbenken hjelper til med dette. Selve "flå-trauet" er laget i polyetylen (svart plast) slik at renholdet blir forenklet. De øvrige deler er i ubehandlet gran. Flå-trauet harr påmontert en praktisk kniv-holder. Solid utførelse.